Slide MEDIATION voor een duurzame oplossing bij een scheiding Zet de eerste stap

ZOWEL PRIVÉ ALS ZAKELIJK IS HET GUNSTIG ALS PARTIJEN SPOEDIG VERDER KUNNEN.

Anouk probeert een ‘vechtscheiding’ te voorkomen. Uit ervaring weet Anouk hoe het beste resultaat voor haar cliënt via de rechtbank te bereiken is. Het allerbeste resultaat bereikt zij echter vaak buiten de rechter om. De meest werkbare afspraken worden gemaakt in overleg met beide partijen. Voor bijna elke ruzie of conflict bestaat een oplossing die voor beiden acceptabel zou moeten zijn. Vaak is de ruzie echter zo hoog opgelopen dat partijen die niet meer kunnen of willen zien. Anouk kan daar in een mediation verandering in brengen. Ze brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces. Ze helpt partijen bij het vinden van een oplossing.

Zijn er kinderen in het spel, dan is het van groot belang dat de scheidende partners na de scheiding samen verder kunnen als ouders van de kinderen. Zo moeten de ouders bijvoorbeeld stilstaan bij de vraag hoe zij de zorg voor de kinderen voor zich zien in de nieuwe situatie en hoe zij de kosten van de kinderen tussen hen beiden verdelen. In een ouderschapsplan worden alle afspraken over de kinderen opgenomen. Daarnaast worden de financiële afspraken die aan het einde van het mediation traject tussen partijen zijn gemaakt, vastgelegd in een convenant. Als alle afspraken juridisch en rationeel kloppen én bovenal goed voelen, kan Anouk haar pet als advocaat opzetten en namens beide partijen het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank.

Advocate & Mediator Anouk Crombag
staat mensen bij in ongewone, emotionele situaties. Bij de begeleiding van haar cliënten vindt ze het evenwicht tussen de emotionele en de zakelijke kant. Haar aandacht gaat uit naar inkomen, vermogen, woning en uiteraard de kinderen. Dit alles doet ze zeer zorgvuldig. Anouk heeft een natuurlijk talent voor het begeleiden van het proces om elkaar los te laten. Zodat jullie uit elkaar kunnen, maar door dezelfde deur. Anouk is betrokken, deskundig en oplossingsgericht.

De titel mediator is onbeschermd.
Anouk is echter opgeleid tot gespecialiseerd scheidingsmediator bij de Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) . Daarnaast is Anouk geregistreerd mediator bij de Mediation Federatie Nederland (MfN-registermediator)

 

HOE GAAT EEN MEDIATION TRAJECT IN ZIJN WERK?

De mediation is geslaagd als voor de kinderen alles goed is geregeld en als de ex-partners op emotioneel en financieel gebied hun relatie met respect kunnen afsluiten. Dat geeft de beste basis om daarna allebei een eigen leven op te bouwen, weer gelukkig te worden en samen goede ouders te zijn.”